Snaily писал(а) 25 май 2016, 22:37:Подскажите, пожалуйста.
Ситуация такая - планирую поездку с подругой в Польшу. Дня 4 в Кракове и 4 дня в Закопане.
Вопросы:
1 - по брони и оплате жилья. В Закопане броним и оплачиваем 100%. В Кракове приютить может товарищ, соответственно отель нам не нужен. Визовый центр это не устроит, я так понимаю, без бумажки-подтверждения от товарища? В каком виде это должно быть? Есть ли смысл забронить 3 ночи в Кракове самого дешевого хостела, оплатить 50% и подать эти документы, а жить у товарища? Может есть еще варианты, которые я не вижу?
2 - т.к. едем вдвоем, то и оплачиваем все на двоих. Платить будем с моей карты. Соответственно - подавать документы мы должны вместе, чтобы сотрудники видели откуда у подруги оплата транспорта/жилья? Или ей брать все документы по оплате (доки с отелей и выписку с моего счета) и на словах объяснять что как?
3 - подруга студент, не работает. Как подтверждение платежеспособности будет подавать остаток на карте + выписка со счета за последние 3 месяца. По карте у нее только транзакции скидывания денег от родителей, затем одним днем будет закинута нужная сумма денег для поездки. Могут ли возникнуть вопросы?
Всем спасибо заранее за помощь
Думаю по пункту первому всё может получиться. Но нужно вам будет сделать следующие вещи:
"Документи, що підтверджують головну мету перебування:
Для подорожей з метою туризму:
Підтвердження бронювання готелю, що відповідає наступним вимогам:
Документ підтвердження бронювання та оплати може бути одним із наступних варіантів:
-АБО оригінал підтвердження оплати, висланий безпосередньо готелем/хостелом/кемпінгом
-АБО факсова копія із вказаними реквізитами відправника – польський номер телефону та дата надсилання факсу
-АБО електронне повідомлення з готелю – прінт-скрін (скріншот, роздруківка екрану на якому повинна бути видима електронна адреса з якої надійшов лист) електронного листа + сканований лист-підтвердження бронювання та оплати
Підтвердження повинно містити наступну інформацію: термін резервації, прізвища та імена, паспортні дані всіх осіб, що подорожують, адреса і телефон готелю, інформація про ціну здійсненої оплати, яка повинна складати мінімум 50 % у випадку резервації в Польщі, в інших державах Шенген – 100 %, а також печатка готелю і підпис відповідальної особи.
підтвердження оплати готелю – виписка з рахунку або чек, якщо оплата була готівкою. Не приймаються до уваги як підтвердження оплати лист з готелю або рахунок-фактура;
Всі документи, що підтверджують резервацію готелів, можуть бути надані англійською, польською, українською та російською мовами.
Надрукований детальний поденний план туристичної подорожі."
Взято отсюда
http://www.polandvisa-ukraine.com/tourist_documents.html Внимательно почитайте, там есть вся необходимая вам информация.
По пункту "3" - думаю тоже все получится. Главное чтобы карта не была открыта непосредственно в момент перед подачей. И наверное сумму закиньте частями, а не всю сразу.